Site Builder


GINOP - 2.1.1 - 15

A kedvezményezett neve: Infini Innováció Kft.

A projekt címe: Új, teljesen állat- és környezetbarát élettani hozamfokozó (BIOFITT) kifejlesztése baromfiágazat számára

A szerződött támogatás összege: 173 042 075 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 65,357829%

A projekt tartalmának bemutatása: A jelen projekt keretében kifejleszteni és tesztelni kívánt új hozamfokozó ivóvíz alapú takarmánykiegészítő (BIOFITT) alapvetően a következő mechanizmusokon keresztül válthatja be a hozzá fűzött reményeket: A megemelt alfa-tokoferol és koenzim Q10 tartalmú takarmány hosszabb ideig biztosíthatja a hipotalamusz fitt működését; míg az alfa-tokoferol csökkenti a sejtkárosító szabad gyökök mennyiségét, addig a koenzim Q10 e hatást tovább erősíti, ugyanakkor a sejtek energiaellátását biztosító mitokondriális energiatermelést fokozza. Joggal feltételezzük tehát, hogy a BIOFITT hatékonyan járul majd hozzá a tenyészállatok életteljesítményének megnöveléséhez, úgy az átlagos alomszám megnövelésével, mint a tenyésztésben tarthatóság meghosszabításával és a selejtezési százalék csökkentésével, valamint az egyedek jobb takarmányhasznosításával és húsminőségének javulásával. Jelen eredményeink nemcsak a hazai baromfi ágazatokat segíthetik, hanem a nemzetközi szinten is komoly érdeklődésre tarthat számot.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.05.31. Módosítás alatt: 2019.11.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00602